Pilori-Liege - Dakreiniging En Ontmossen: Werkwijze, Realisaties & Prijs Dak Reinigen
15599
post-template-default,single,single-post,postid-15599,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Verwijder mos van dak: methoden

Methoden

Verwijder mos van dak: methoden

Hoe mos van het dak verwijderen? Een dak verwijderen is mogelijk met of zonder schoonmaakproducten. De meest fatsoenlijke methode hangt af van de dakbedekking en de persistentie van de vuiligheid. Nadat het dak mosvrij is gemaakt, worden de dakpannen of leien behandeld met een mos- en algenbestendig product.

1) Verwijder mos zonder reinigingsmiddel

Dakmos verwijderen gebeurt meestal met behulp van een hogedrukreiniger. Indien mogelijk wordt een vuilstraler gebruikt. Dit is een speciaal roterend mondstuk dat het gemakkelijker maakt om vuil en mos te verwijderen. Wanneer het niet mogelijk is om een ​​vuilstraler te gebruiken, bijvoorbeeld bij een oudere en verweerde dakbedekking, wordt een V-straal gebruikt met een druk van 80 bar. Om water onder de sluitstrips te vermijden, spuit men altijd in neerwaartse richting.

2) Verwijder mos met een schoonmaakmiddel (mosmoordenaar voor dak)

Bij het verwijderen van mos met een reinigingsmiddel moet eerst het dak worden gereinigd volgens de hierboven beschreven methode. Vervolgens wordt het reinigingsmiddel op het dak gespoten. De verwerkingstijd varieert, afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil, van één tot enkele uren. Na de opnameperiode wordt het dak nogmaals gespoten. De dakreiniger moet altijd een speciaal pak dragen dat voorkomt dat er spray in de ogen of de huid komt.

Asphalt Shingle

Werken met een dakmosmoordenaar is vooral handig voor oude daken met handgemaakte tegels of leien. Deze daken hebben daardoor kleine oneffenheden die moeilijk schoon te maken zijn. Gezien de werkwijze en specifieke eisen is het aan te raden de werkzaamheden te laten uitvoeren door een ervaren dakreiniger. U kunt op deze pagina bellen voor prijzen.

OPMERKING! Er zijn veel bedrijven onderweg, vooral uit het buitenland, die demonstraties geven voor het reinigen van daken met als doel te verkopen. Negeer dit zeker. Hoewel het dak er als nieuw uit zal zien, gebruiken deze bedrijven vaak een zeer krachtig reinigingsmiddel waardoor uw dakbedekking poreus wordt.

Volg het dak op voor langdurige bescherming

Om de terugkeer van mossen en algen te vertragen, kunnen dakpannen en leien na het reinigingsproces worden behandeld met een mosbestendig product. Dit product sluit nieuwe mosvorming niet volledig uit, maar het beperkt de groei absoluut ernstig. Afhankelijk van de kwaliteit van het product bent u dus vele jaren van mos- en algenvorming af.

Er zijn ook speciale anti-mos coatings waarmee de dakbedekking behandeld kan worden. Meestal wordt het dak eerst bedekt met een primer die enkele uren moet drogen. Na deze droogtijd kan de eigenlijke coating op de dakbedekking worden aangebracht. Deze coating zorgt voor een gladde vochtbestendige laag, waardoor mossen niet aan de tegels of leien kunnen plakken.

 

Prijs mos verwijderen en dak schoonmaken

Een normale dakmosverwijdering kost £ 7,5 tot £ 12,5 per vierkante meter. Wilt u uw dak beter beschermen tegen weersinvloeden, dan kunt u ook een coating laten aanbrengen. De prijs voor het reinigen en coaten van daken is ongeveer 25,5 pond per m². De exacte prijs is onder meer afhankelijk van het type dakbedekking en het eventuele gebruik van steigers. Het vergelijken van prijzen wordt heel eenvoudig dankzij onze online offerteservice, waar u aangepaste prijzen kunt opvragen bij professionele dakreinigers.

No Comments

Post A Comment