Pilori-Liege - Dakreiniging En Ontmossen: Werkwijze, Realisaties & Prijs Dak Reinigen
15588
post-template-default,single,single-post,postid-15588,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoe mos van dak te verwijderen – beginstadia

Mos schoonmaken

Hoe mos van dak te verwijderen – beginstadia

STAP 1:

Slang af en borstel al het mos los van je dakshingles.
Plaats voorzichtig een ladder in de buurt van mosgroei en trek antislipschoenen, oude kleren, rubberen handschoenen en oogbescherming aan. (Je kunt jezelf ook vastzetten met een veiligheidstouw.) Spoel het gebied af met gewoon water en spuit onder een neerwaartse hoek. Gebruik vervolgens een lange steel zachte borstel om het mos van het dak te verwijderen en schrob van boven naar beneden om te voorkomen dat gordelroos wordt opgetild. Terwijl u doorgaat, wrijft u zachtjes – schraap, schuur of beuk niet op het dak – en werk in een klein gedeelte tegelijk om te voorkomen dat de gordelroos scheurt, barst of breekt.

Opmerking: gebruik geen hogedrukreiniger op het dak. De krachtige waterstralen kunnen gordelroos beschadigen en de grindkorrels verwijderen die het dak beschermen.

STAP 2:

Breng een op de winkel gekochte of doe-het-zelfreinigingsoplossing aan om het mos te verwijderen.
Als uw mosprobleem meer vereist dan alleen een eenvoudige scrub, zijn er een breed scala aan commerciële schoonmaakoplossingen en doe-het-zelf-opties die de klus zullen klaren. Wacht gewoon op de volgende bewolkte dag voordat je naar het dak gaat met je reiniger naar keuze – je wilt niet dat de oplossing te snel verdampt. Houd er rekening mee dat zowel commerciële als zelfgemaakte sprayreinigers gevoelige planten kunnen beschadigen en gevelbeplating, dekken of paden kunnen verkleuren, dus misschien wilt u plastic zeilen onder uw werkgebied verspreiden voordat u aan de slag gaat.

Enkele populaire reinigingsmiddelen zijn Wet & Forget (bekijk op Amazon), een spray-on product voor het verwijderen van mos, schimmels en meeldauw; Bayer 2-in-1 Moss and Algae Killer (uitzicht op Amazon), een kaliumzeep van vetzuren en inerte ingrediënten die je met water mengt en vervolgens op spuit; en Moss B Ware (uitzicht op Amazon), een zinksulfaat-monohydraatpoeder dat droog of gemengd met water kan worden aangebracht.

dak-mos-verwijdering

Wat u ook kiest, volg de instructies van de fabrikant voor toepassing; sommige reinigingsmiddelen moeten na gebruik worden afgespoeld, terwijl andere aangeven dat ze moeten blijven zitten.

Je kunt ook je eigen mosverwijderaar maken in een grote spuitfles met een van deze vier DIY-recepten:

8 gram Dawn Ultra afwasmiddel + 2 gallons water
1 pond zuurstofpoeder in poedervorm + 2 gallons water
1½ tot 3½ kopjes chloor + 2 liter water
1½ tot 3½ kopjes witte gedistilleerde azijn + 2 gallons water
Voor al deze zelfgemaakte opties, wil je het dak eerst nat maken met gewoon water, vervolgens de reiniger aanbrengen en 20 tot 45 minuten laten zitten. Schrob lichtjes met een zachte borstel en spoel af met water.

STAP 3:

Voorkom toekomstige mosgroei door zink of koper op het dak te installeren.
Voorkom dat een mosprobleem terugkeert door stroken met zink of koper gecoat plaatstaal te installeren net onder de bovenrand aan beide zijden van het dak. Koper is giftiger voor mos en algen, maar zink is veel goedkoper. U kunt plaatwerk op rollen kopen en het in stroken van twee tot vier inch snijden. Bevestig de strips op het dak met dakspijkers of schroeven met een rubberen ring.

Overweeg ook om eventuele boomtakken die over het dak hangen te snoeien – natuurlijk zonlicht is een krachtig preventief mos

No Comments

Post A Comment