Pilori-Liege - Dakreiniging En Ontmossen: Werkwijze, Realisaties & Prijs Dak Reinigen
15589
post-template-default,single,single-post,postid-15589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

7 tekenen dat je een nieuw dak nodig hebt

mos-op-dak

7 tekenen dat je een nieuw dak nodig hebt

De meeste mensen denken niet echt na over het dak boven hun hoofd … totdat het lekt! Wacht niet tot er water door het plafond stroomt en je de emmers moet doorbreken om op je dak te letten. Volgens de National Roofing Contractors As …

Lekke dak

Als je denkt dat je een nieuw dak nodig hebt, is de eerste plaats om te controleren niet de buitenkant van je huis, maar je zolder. Bewapen jezelf dus met een zaklamp en klim omhoog onder de dakrand. Zoek naar lichtstralen die door de bovenkant van het huis komen of vlekken en strepen, die een lekkend dak aangeven.

Paper Trail

Bekijk uw huisverbeteringsrecords om te zien hoe lang geleden het dak is vervangen of opnieuw is vastgemaakt. Weten wanneer een dak is geïnstalleerd (en waaruit het is gemaakt) biedt inzicht in hoeveel leven het nog heeft. Zo gaat een typisch asfalt shingledak 20 tot 25 jaar mee, terwijl een dak dat over een bestaande laag dakshingles is aangebracht na 20 jaar moet worden vervangen.

Dak

Controleer Gordelroos

Houd uw dak in de gaten om er zeker van te zijn dat het in de vorm van een schip is, vooral na zware stormen. Gordelroos moet plat tegen het dak liggen; als u gebarsten, beschadigde of knikkende plekken vindt, zijn reparaties in orde. Terwijl je toch bezig bent, controleer je de dakgoten en regenpijpen op grindkorrels – een dak dat veel korrels verliest, kan aan het einde van zijn levensduur zijn.

Flash Forward

Het flitsen rond ventilatieopeningen, dakramen en schoorstenen dicht de naden van het dak af tegen regen en weer. Bekijk deze punten en zorg ervoor dat er geen scheuren of breuken zijn, die tot lekkage kunnen leiden. In oudere huizen wordt flitsen vaak gemaakt van dakcement of teer, maar het is een goed idee om te upgraden naar een metalen flitssysteem voor extra duurzaamheid.

Hangend dak

Een hangend, verzakt dak is er een dat zeker moet worden vervangen voordat verdere schade aan uw huis optreedt. Controleer het oppervlak op tekenen van opgesloten vocht, rottende planken of verzakte plekken – vooral op de laagste punten van het dak.

Low_Pressure_Roof_Washing

Mos op het dak

Mos kan er geweldig uitzien in een schaduwrijke hoek van uw tuin, maar op een dak geeft het problemen. Mos (en ook schimmels en schimmels) geven aan dat er mogelijk vocht is opgesloten, wat een dak kan ruïneren. Gebruik een harde borstel om mos dat zich ophoopt in schaduwrijke hoeken van uw dak te verwijderen, maar pas op dat u eventuele onderliggende problemen aanpakt.

Raak niet in paniek

Alleen omdat je een paar beschadigde gordelroos of een beetje een lek hebt, ga er niet automatisch van uit dat je een heel nieuw dak nodig hebt. Als uw dak op de juiste manier is geïnstalleerd en jonger is dan 15 of 20 jaar, komt het mogelijk met reparaties in plaats van een volledige vervanging. Neem bij twijfel contact op met een erkende dakdekker voor een professionele mening

No Comments

Post A Comment