Pilori-Liege - Dakreiniging En Ontmossen: Werkwijze, Realisaties & Prijs Dak Reinigen
15600
post-template-default,single,single-post,postid-15600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Leien dak schoonmaken

Leien dak schoonmaken

Leien dak schoonmaken

Zowel kunstleien als natuurleien hebben op lange termijn te maken met mos en vervuiling. Kleine hoeveelheden vuil zijn meestal geen probleem, in tegenstelling tot grote delen van het dak die bedekt zijn met mos. Dit geeft uw dak een lelijke uitstraling en het is ook slecht voor de staat van het dak. Door regelmatig mos te verwijderen en een dak in leisteen te reinigen, voorkomt u problemen en houdt u het dak in topvorm.

Door mos van een leistenen dak te verwijderen, verbetert u het uiterlijk van uw huis. Het dak fungeert als een soort visitekaartje voor het huis, omdat het bij de entree al een indruk geeft van de rest van het huis. Een goed onderhouden dak betekent een hogere prijs bij verkoop!

De beschermlaag van het dak is op dat moment versleten, waardoor de leien poreus en minder glad zijn geworden. De groeiomstandigheden voor algen en mossen zijn dan perfect, vooral als het dak gedeeltelijk in de schaduw ligt of als het om de een of andere reden langzaam uitdroogt.

Reinigingsmethoden

Naast korstmossen kunnen er ook andere soorten mos op het dak gaan groeien. Deze soorten kunnen lang vocht vasthouden, wat nadelig is voor de algemene staat van het dak. Natuurlijke leien zijn veel beter beschermd tegen weersinvloeden en mossen manifesteren zich pas na 15 tot 20 jaar. De werkwijze voor het verwijderen van mos is als volgt:
Procedure mos verwijderen en leien bedekken met een beschermende laag

Fase 1: bepaal de reinigingsstrategie

In deze fase wordt gecontroleerd welk soort leisteen wordt gebruikt en hoe ze het beste worden schoongemaakt. Natuurlijke leien vragen om een ​​andere reinigingstechniek dan kunstleien dakpannen. Tijdens de keuring wordt ook gekeken naar het onderliggende dak, deze moet namelijk volledig waterdicht zijn voordat met de reiniging kan worden begonnen. Er is altijd kans op binnendringend water, dus het binnendak moet dit voorkomen. Ook de aansluiting op de dakgoot moet goed zijn. Nadat het dak is geïnspecteerd, kunnen de gereedschappen worden voorbereid en kan men beginnen met schoonmaken.

moss-cleaning

Fase 2: leien dakreiniging

Hoe het dak wordt gereinigd, hangt af van de mate van vervuiling en het type leisteen. Men kan ervoor kiezen om eerst een (biologisch) schoonmaakmiddel op de leien te spuiten en even te laten intrekken. Zodra het product is opgenomen, worden de leien schoongemaakt met waterstralen. Daarbij maakt de dakdekker gebruik van speciale accessoires die naar beneden spuiten. Op deze manier kan het water niet onder de leien door. Door de kracht van het water zal het mos op de leistenen dakpannen er gemakkelijk afkomen en naar beneden vallen.

Fase 3: desinfecteer de leien

Nadat alle mossen van het dak zijn verwijderd en de goot is schoongemaakt, is het noodzakelijk om de leien te desinfecteren. Op deze manier worden de laatst overgebleven (schimmel) sporen gedood en wordt voorkomen dat de mossen weer gaan groeien.

Fase 4: impregneer of bekleed het leistenen dak

Als het dak volledig is gereinigd, is het raadzaam om het te impregneren of te coaten. Dit is alleen nodig bij kunstleien. De beschermende toplaag van deze leien is in de loop der jaren afgesleten en door de leien te behandelen met een impregneermiddel of coating wordt het dak geen vuile aanwinst. Welke methode u moet kiezen, hangt af van de staat van de leien en uw persoonlijke voorkeur.

No Comments

Post A Comment